Taliban sa zmocnil okresnej centrály na západe Afganistanu

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 09:34 • 2 min
Taliban sa zmocnil okresnej centrály na západe Afganistanu

KÁBUL - Militantné hnutie Taliban zabralo v pondelok ústredie jedného z okresov provincie Faráh na západe Afganistanu, pričom zahynulo alebo utrpelo zranenia najmenej 15 príslušníkov bezpečnostných síl.

slovakia

left justify in out

Bojovníci Talibanu podľa neho zaútočili skoro ráno z rôznych smerov na policajný a správny úrad okresu Anárdara, ktorého sa následne zmocnili. Dodal, že zatiaľ nie sú presnejšie informácie o obetiach a boje stále pokračujú.

 

Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí medzitým potvrdil médiám, že jeho hnutie stálo za týmto útokom.

 

Povstalci Talibanu v poslednom čase zintenzívnili svoje útoky proti afganským bezpečnostným silám v celej provincii Faráh. Cez víkend zabili v okrese Balábulúk siedmich vojakov a ôsmich policajtov.

 

Bezpečnostná situácia v Afganistane sa v posledných rokoch zhoršuje s tým, ako radikálny Taliban silnie. Americké zdroje odhadujú, že islamistickí fundamentalisti z tohto hnutia kontrolujú momentálne približne 13 percent územia krajiny, podľa iných údajov by však tento podiel mohol dosahovať až 40 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies