Taliban sa opäť zmocnil strategického mesta v nepokojnej provincii Paktíja

NETKY.SK • 11 August 2017, 12:03 • 2 min
Taliban sa opäť zmocnil strategického mesta v nepokojnej provincii Paktíja

KÁBUL - Bojovníci militantného hnutia Taliban opäť ovládli strategicky významné mesto Džání Chél v nepokojnej provincii Paktíja na juhovýchode Afganistanu. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, ako ich odtiaľ vyhnali afganské bezpečnostné sily.

slovakia

left justify in out

Džání Chél, správne centrum okresu s približne 40.000 obyvateľmi, talibovia prvýkrát dobyli 25. júla. Minulý piatok sa mesta - po prudkých, týždeň trvajúcich bojoch - opätovne zmocnili afganské sily podporované americkým letectvom.

 

Povstalci na mesto znovu zaútočili 9. augusta popoludní a vo štvrtok ho opäť ovládli. Do oblasti dnes dorazili posily afganskej armády a boje v okolí mesta sa rozhoreli nanovo.

Džání Chél, ležiace neďaleko hraníc s Pakistanom, nakrátko padlo do rúk Talibanu už vlani v auguste.

 

Taliban sa snaží obsadiť čo najviac okresných centier, čomu afganské bezpečnostné sily dokážu len ťažko zabrániť. V uplynulých týždňoch došlo k najmenej ôsmim takýmto útokom, pri troch z nich sa podarilo Talibanu dané územia obsadiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies