Taliban prisahal pomstu za zabíjanie civilistov americkým vojakom

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 12:38 • 2 min
Taliban prisahal pomstu za zabíjanie civilistov americkým vojakom

Taliban prisahal pomstu za zabíjanie civilistov americkým vojakom - Svet Hnutie Taliban prisľúbilo dnes odplatu za zabitie 16 afganských civilistov americkým vojakom, ku ktorému došlo v nedeľu na juhu Afganistanu. Hnutie sa pomstí za každého jedného brutá

slovakia

left justify in out

img

Hnutie Taliban prisľúbilo dnes odplatu za zabitie 16 afganských civilistov americkým vojakom, ku ktorému došlo v nedeľu na juhu Afganistanu.
      Hnutie sa "pomstí za každého jedného brutálne zavraždeného mučeníka", uviedol dnes Taliban na svojej webovej stránke. "Americkí divosi" podľa neho vykonali "krvavý a neľudský zločin", citovala agentúra AP.
      K tragédii došlo na juhu Afganistanu, kde vojak v amoku uprostred noci vtrhol do domov v dedinách neďaleko svojej vojenskej základe a zabíjal civilistov. Medzi 16 obeťami je deväť detí a tri ženy. 
      Incident môže zvýšiť napätie v americko-afganských vzťahoch a vyvolať odvetné útoky a násilnosti. Poškodiť môže aj úsilie Washingtonu o strategický pakt s Kábulom o dlhodobej americkej prítomnosti v Afganistane, citovala agentúra Reuters afganské vládne zdroje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona