Taliban požiadal o odloženie mierových rokovaní s afganskou vládou

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 14:39 • 2 min
Taliban požiadal o odloženie mierových rokovaní s afganskou vládou

ISLAMABAD - Druhé kolo mierových rokovaní medzi afganskou vládou a Talibanom, ktoré sa malo začať v piatok v Pakistane, odložili v súvislosti so správami o smrti vodcu afganského Talibanu mullu Muhammada Umara. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na správy týkajúce sa smrti mullu Umara a z nich vyplývajúcu neistotu, ako aj na žiadosť vedenia Talibanu, sa druhé kolo afganských mierových rozhovorov, ktoré sa malo začať 31. júla v Pakistane, odkladá," uvádza sa vo vyhlásení afganského ministerstva zahraničných vecí.

 

Úmrtie vodcu fundamentalistickej organizácie Taliban mullu Muhammada Umara oznámili včera predstavitelia afganskej vlády a tajnej služby s tým, že zomrel pred vyše dvoma rokmi v nemocnici Pakistane.

 

Taliban, na ktorého čele Umar stál, bojuje za zvrhnutie vlády v Kábule od roku 2001, keď v dôsledku americkej invázie prišlo v Afganistane o moc.

 

Po správach o Umarovej smrti si dnes poľní velitelia Talibanu zvolili za svojho nového vodcu Muhammada Mansúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona