Taliban poslal do samovražedného útoku desaťročné dievča

NETKY.SK • 26 Január 2015, 13:26 • 2 min
Taliban poslal do samovražedného útoku desaťročné dievča

KÁBUL - Militantné hnutie Taliban sa pokúsilo donútiť desaťročné dievča spáchať samovražedný útok proti afganským bezpečnostným silám - dievčaťu sa však podarilo utiecť, informovala dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Taliban toto dieťa uniesol v meste Laškargach, metropole juhoafganskej provincie Helmand, uviedlo afganské Národné riaditeľstvo pre bezpečnosť (NDS).

 

Militanti prinútili dievča niesť tašku plnú diaľkovo ovládaných trhavín. Ešte pred výbuchom sa mu však podarilo utiecť a vzdať sa úradom, doplnila miestna agentúra Khaama Press.

 

Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch ešte v roku 2011 informovala, že Taliban nútil k samovražedným útokom malé, len sedemročné deti.

 

Podľa spravodajskej stanice BBC afganské úrady zadržali za posledné desaťročie približne 250 detí, ktoré militanti z Talibanu pripravovali na samovražedné útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona