Taliban opäť útočil; v provincii Baglán zahynulo najmenej 44 vojakov

NETKY.SK • 15 August 2018, 11:44 • 2 min
Taliban opäť útočil; v provincii Baglán zahynulo najmenej 44 vojakov

Kábul- Najmenej 44 policajtov a vojakov prišlo v stredu o život po tom, ako na vojenskú základňu v severoafganskej provincii Baglán zaútočili ozbrojenci radikálneho hnutia Taliban. S odvolaním sa na predstaviteľov provincie.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v ranných hodinách miestneho času a ide o najnovší náznak, že povstalci hnutia naďalej vyvíjajú tlak na vládne jednotky.

 

Afganské ministerstvo obrany útok bezprostredne nekomentovalo, miestni činitelia však spresnili, že zahynulo deväť policajtov a 35 vojakov.

 

Koncom minulého týždňa podnikli povstalci z Talibanu rozsiahly útok na mesto Ghazní. Pri následných bojoch o Ghazní, správne centrum rovnomennej provincie, prišlo od minulého piatka o život i najmenej 100 príslušníkov afganských bezpečnostných síl a približne 200 bojovníkov Talibanu.

 

Hnutie zaútočilo v pondelok neskoro večer aj na vojenskú základňu v provincii Fárjáb.

 

Podľa údajov hovorcu afganského ministerstva obrany zahynulo 17 vojakov a najmenej 19 ďalších utrpelo zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies