Taliban ohlásil začiatok jarnej ofenzívy

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 09:28 • 2 min
Taliban ohlásil začiatok jarnej ofenzívy

Kábul - Afganské radikálne hnutie Taliban dnes oznámilo začiatok každoročnej jarnej ofenzívy proti vláde a zahraničným jednotkám pôsobiacim v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Talibanu, o ktorom informovali tlačové agentúry Sinchua a Reuters, bude operácia nazvaná Chálid bin Valíd spustená v nedeľu. Po podobných oznámeniach v uplynulých rokoch niekedy nasledoval nárast násilia po drsnej zime v Afganistane.

 

Taliban vo vyhlásení tvrdí, že tento rok využije špeciálne vojenské taktiky a bude pokračovať v "útokoch zvnútra", v radoch afganských jednotiek, ako aj prenikaní do nepriateľských základní a hromadných "mučeníckych (samovražedných) operáciách proti základniam zahraničných votrelcov, ich diplomatickým centrám".

Taliban "využije všetku možnú taktiku, aby zadržal alebo spôsobil ťažké obete zahraničným previnilcom", dodáva vyhlásenie. Varuje tiež civilistov, aby sa vyhýbali oficiálnym zhromaždeniam, vojenským konvojom a ďalším možným terčom útoku.

Vlani pri bojoch a útokoch v stredoázijskej krajine zahynulo viac ako 2800 príslušníkov afganských bezpečnostných síl a 402 zahraničných vojakov. O život prišlo tiež 2754 civilistov, dodáva Sinchua.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies