Taliban: Malála si Nobelovu cenu nezaslúži, nie je pravá moslimka

NETKY.SK • 11 Október 2013, 14:59 • 2 min
Taliban: Malála si Nobelovu cenu nezaslúži, nie je pravá moslimka

MIRANŠÁH - Pakistanská odnož islamistického militantného hnutia Taliban v piatok "s potešením" prijala správy o tom, že laureátkou Nobelovej ceny za mier sa napokon nestala 16-ročná aktivistka Malála Júsufzajová. Organizácia Tahrík-i-Taliban (TTP) svoje stanovisko poskytla agentúre AFP prostredníctvom svojho hovorcu Šahídalláha Šahída.

slovakia

left justify in out

Práve TTP stála za minuloročným útokom na Malálu, ktorý ju takmer stál život. "Túto cenu by mali dostať praví moslimovia, ktorí bojujú za islam. Malála je proti islamu, je sekulárna," uviedol Šahíd.

Malálu v októbri 2012 postrelil ozbrojenec z hnutia Taliban pre jej iniciatívy podporujúce vzdelávanie dievčat, ktoré fundamentalisti odmietajú. V ťažkom stave ju previezli do Británie, kde ju operovali. Prebudila sa až o šesť dní a postupne sa jej začala vracať pamäť a reč. Po zotavení sa v marci vrátila do Anglicka, kde teraz študuje na škole v Birminghame. Tento týždeň jej Európsky parlament udelil Sacharovovu cenu za prínos v oblasti boja za ľudské práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies