Taliban dobyl ďalšiu lokalitu na severe Afganistanu, intenzívne boje trvali šesť hodín

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:40 • 2 min
Taliban dobyl ďalšiu lokalitu na severe Afganistanu, intenzívne boje trvali šesť hodín

KÁBUL - Ozbrojenci fundamentalistického hnutia Taliban dobyli dnes okres Darkad v provincii Tachár na severe Afganistanu. Ako podľa agentúry DPA spresnil hovorca miestnej polície, ovládnutiu okresu predchádzali šesť hodín trvajúce boje.

slovakia

left justify in out

Hovorca Chalíl Ásif informoval, že Taliban zaútočil na okres z viacerých strán a dosiahol svoj cieľ. Uviedol, že pri útoku zrejme došlo k obetiam na životoch. Podľa hovorcu Talibanu Zabiulláha Mudžáhida prišlo o život 12 policajtov a dvaja bojovníci tohto fundamentalistického hnutia. Ďalší dvaja talibovia utrpeli zranenia. Tachár patrí k tým provinciám v Afganistane, kde je nestabilná situácia a polícia tam s Talibanom bojuje o kontrolu nad viacerými okresmi. Afganské bezpečnostné zložky sa pokúšajú potlačiť silnejúci vplyv hnutia Taliban v krajine, pričom v posledných dňoch pomáhajú iným vládnym agentúram pri odstraňovaní následkov ničivého zemetrasenia, ktoré Afganistan zasiahlo tento týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona