Taliansky výrobca kávy Lavazza investuje v USA

NETKY.SK • 17 September 2015, 14:08 • 2 min
Taliansky výrobca kávy Lavazza investuje v USA

MILÁNO - Taliansky výrobca kávy Lavazza tento rok nasmeruje viac ako tretinu z plánovaných investícií do rozšírenia podnikania v USA. Chce totiž strojnásobiť svoje tržby na americkom trhu, ktorý sa momentálne podieľa menej ako 10 % na globálnom obrate firmy. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca kávy v Taliansku "vyčlenil desiatky miliónov dolárov" na marketing a rozšírenie distribučnej siete v USA. Uviedol to podpredseda predstavenstva Giuseppe Lavazza.

 

Lavazza sa snaží vyťažiť maximum z amerického trhu, ktorý patrí medzi najväčších konzumentov kávy na svete. Talianska firma vstúpila na trh v USA v roku 1990 a vlani tam dosiahla tržby vo výške 100 miliónov USD (89,06 milióna eur). To je len zlomok z 12,8 miliardy USD, čo je odhad celkových tržieb z predaja kávy v USA.

 

Talianska spoločnosť by preto chcela svoj obrat na americkom trhu do roku 2018 zdvojnásobiť a postupne ho zvýšiť až na 300 miliónov USD.

 

Lavazza tento rok "prenikla" na Floridu, keď začala svoju kávu predávať v sieti obchodov Publix Super Markets. Na budúci rok si ju budú môcť kúpiť aj zákazníci tejto siete v Texase.

 

Na americkom trhu s kávou dominujú "svetoví giganti", ako sú spoločnosti Keurig, Starbucks a Nestlé. Lavazza zvažuje spoluprácu s menšími firmami, napríklad s Peet’s Coffee & Tea.

 

Talianska spoločnosť, založená v roku 1895, sa chce na americkom trhu sústrediť na spoluprácu s reštauráciami, hotelmi a špecializovanými obchodmi s kávou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies