Taliansky výrobca kávy Illy chce výrazne investovať do vína

NETKY.SK • 23 December 2017, 12:52 • 2 min
Taliansky výrobca kávy Illy chce výrazne investovať do vína

RÍM - Taliansky výrobca kávy Illy sa chce v rámci diverzifikácie zamerať aj na výrobu vína.

slovakia

left justify in out

Majiteľ spoločnosti Riccardo Illy zdôraznil, že by rád získal podiel vo francúzskom výrobcovi šampanského Taittinger, s ktorým v júni uzatvoril partnerstvo.

 

"Chceme víno nielen predávať, ale aj produkovať. Už niekoľko rokov hľadáme výrobcu šampanského a dúfame, že sa staneme akcionármi Taittingeru," povedal Illy pre taliansky denník La Stampa.

 

Illy má záujem o výrobu vín, ktoré majú tradíciu a už v súčasnosti sa predávajú po celom svete. Koncern chce do vinárstva investovať zisky z výroby kávy a zisky svojho výrobcu čokolády Domori. Vinárstvo je podľa majiteľa dlhodobá investícia.

 

Výroba kávy tvorí 90 % tržieb koncernu. V posledných rokoch sa snaží svoju činnosť diverzifikovať, preto investoval do vína, čokolády, marmelád a čaju. Illy od roka 2008 vlastní toskánskeho výrobcu vína Mastrojanni.

 

Fľaše renomovaného výrobcu šampanského Taittinger sa v súčasnosti predávajú cez distribučnú sieť Illy v Taliansku. Francúzska firma dúfa, že partnerstvo s Illy mu dopomôže k úspechu na talianskom trhu. Taittinger predáva v Taliansku zhruba 50.000 fliaš, hoci pred niekoľkými rokmi to bolo až 500.000 fliaš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies