Taliansky vplyvný politik Fico apeluje na vyriešenie vraždy študenta v Egypte

NETKY.SK • 17 September 2018, 17:40 • 2 min
Taliansky vplyvný politik Fico apeluje na vyriešenie vraždy študenta v Egypte

KÁHIRA - Predseda talianskej Poslaneckej snemovne Roberto Fico v pondelok na návšteve Egypta uviedol, že vzťahy medzi oboma krajinami pomôže posilniť definitívne vyriešenie vraždy talianskeho postgraduálneho študenta Giulia Regeniho v Egypte z roku 2016. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího sa uvádzalo, že Fico oceňuje "silnú vôľu" Egypta nájsť vrahov.

 

Vyhlásenie bolo zverejnené po Ficovom stretnutí s egyptským prezidentom Sísím. Ten talianskeho politika ubezpečil, že Egypťania sú pri spolupráci s Talianskom na tomto prípade oddaní "úplnej transparentnosti".

 

Umučené telo Regeniho - postgraduálneho študenta z Univerzity v Cambridgei v Anglicku, ktorý skúmal odborové hnutia v Egypte - našli na kraji hlavnej cesty neďaleko egyptského hlavného mesta Káhira niekoľko dní po tom, čo v januári 2016 zmizol.

 

Regeniho rodina a talianske médiá obviňujú z mučenia a vraždy študenta práve egyptské bezpečnostné sily. Tie akúkoľvek účasť na zločine odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies