Taliansky účtovník nakazil desiatky žien vírusom HIV

NETKY.SK • 29 Október 2017, 09:59 • 2 min
Taliansky účtovník nakazil desiatky žien vírusom HIV

RÍM - Na 24 rokov pôjde v Taliansku do väzenia 33-ročný účtovník Valentino Talluto, ktorý napriek tomu, že od roku 2006 vedel o svojom infikovaní vírusom HIV, mal nechránený pohlavný styk s množstvom žien a 32 z nich takisto nakazil.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu talianska agentúra ANSA s odvolaním sa na rozsudok vynesený v piatok večer.

 

Muža zatkli až v roku 2015. Jeho obete mali od 14 do 40 rokov. Od infikovaných žien sa nakazili aj ďalší dvaja muži a v súčasnosti päťročný syn ženy, keď s ním bola tehotná.

 

Odsúdený sa so ženami zoznamoval väčšinou prostredníctvom internetu, kde vystupoval pod pseudonymom "Hearty Style". Často sa stretával súčasne s viacerými ženami, ktorým vyznával hlboké city a požadoval od nich nechránený sex. Keď niektorá požadovala použitie kondómu, muž tvrdil, že je alergický na latex alebo nedávno si dal urobiť test na HIV s negatívnym výsledkom. Keď ho ženy po nakazení konfrontovali, všetko poprel.

 

Muž prijal vynesenie rozsudku bez emócií. Niektorým z jeho obetí, ktoré boli prítomné v súdnej sieni, vyhŕkli slzy a vzájomne sa objali.

 

Išlo o prvý proces svojho druhu v Taliansku. Prokuratúra požadovala pre obžalovaného doživotie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona