Taliansky súd vyniesol prelomový verdikt: Žene preplatia nemocenské dávky za starostlivosť o psa

NETKY.SK • 12 Október 2017, 15:43 • 2 min
Taliansky súd vyniesol prelomový verdikt: Žene preplatia nemocenské dávky za starostlivosť o psa

RÍM - Žena v Taliansku vyhrala súdny spor o vyplatenie nemocenských dávok za dni strávené starostlivosťou o svojho chorého psa.

slovakia

left justify in out

Akademička z rímskej univerzity La Sapienza si zobrala v práci dvojdňové voľno, aby sa mohla starať o svojho 12-ročného anglického setera, ktorý musel podstúpiť náhlu operáciu. Súdny spor sa jej podarilo vyhrať s podporou organizácie Lega Anti Vivisezione (LAV) bojujúcej za práva zvierat. Podobný verdikt v minulosti žiadny taliansky súd nevydal.

Sudca uznal tvrdenie ženy, že univerzita by mala povoliť absenciu zamestnancov pre vážne a osobné rodinné dôvody. Jej právnik sa odvolával na ustanovenie v talianskych zákonoch, že človek, ktorý opustí zviera a nechá ho trpieť, môže dostať trest odňatia slobody na jeden rok a pokutu do 10-tisíc eur.

"Je to významný krok vpred, ktorý uznáva, že zvieratá, ktoré nie sú chované za účelom zisku alebo ich pracovného využitia, sú v skutočnosti členmi rodiny," uviedol Gianluca Felicetti, prezident organizácie LAV. Prípad môže v budúcnosti fungovať ako precedens pri podobných súdnych sporoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies