Taliansky senát dal Renzimu zelenú na reformovanie pracovného trhu

NETKY.SK • 3 December 2014, 22:12 • 2 min
Taliansky senát dal Renzimu zelenú na reformovanie pracovného trhu

RÍM - Horná komora talianskeho parlamentu v stredu vyjadrila dôveru koaličnej vláde Mattea Renziho v súvislosti s navrhovanou reformou pracovného trhu, ktorá má prispieť k oživeniu tamojšej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Predmetom hlasovania v Senáte bol takzvaný "delegačný" návrh, ktorý sám osebe nemení žiadne zákony, dáva však vláde mandát na to, aby tak urobila bez potreby ďalšieho schvaľovania parlamentom. Dokument ešte v novembri odsúhlasila dolná komora, hoci okrem väčšiny zástupcov opozície vtedy na protest opustilo sálu i mnoho členov Renziho vlastnej Demokratickej strany (PD). V 315-člennom Senáte prešiel v pomere 166 ku 112, pričom hlasovaniu predchádzali potýčky medzi demonštrantami a políciou pred jeho budovou. Talianske odborové zväzy v uplynulých týždňoch protestovali proti reforme viacerými štrajkami.

 

Renzi koncom septembra získal politickú podporu pre svoje návrhy zmeniť pravidlá ochrany pracovných miest, ktoré podľa kritikov odrádzali podniky od prijímania nových zamestnancov a prispievali tak k nepriaznivému vývoju hospodárstva. Odbory, ale aj ľavicovo zameraní členovia PD reagujú pobúrene a tvrdia, že oslabovanie zamestnaneckých práv nerieši príčiny desiatky rokov trvajúcej ekonomickej stagnácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies