Taliansky rybár chytil v rieke obrovské monštrum

NETKY.SK • 26 Február 2015, 14:50 • 2 min
Taliansky rybár chytil v rieke obrovské monštrum

PÁD – Talianskemu rybárovi sa podarilo chytiť ozajstné monštrum. V delte rieky Pád sa mu na udicu chytil 120 kilový sumec.

slovakia

left justify in out

Talianovi Dino Ferrarimu sa minulý týždeň podarilo chytiť parádneho sumca, ktorý meral až 2,67 metra a vážil úctyhodných 120 kíl. V delte rieky Pád v Taliansku to však nie je ojedinelý úlovok. V minulosti sa tu už podarilo chytiť podobné kúsky.

Tento sumec je pravdepodobne najväčší, ktorého sa podarilo chytiť iba prútom a navijakom. Od najväčšieho chyteného sumca má však ešte ďaleko. Ten vážil až 140 kíl, mal 2,78 metra a tiež ho chytili v delte rieky Pád.

 

img


Sumce patria medzi dlhoveké ryby, ktoré sa dožívajú 20 až 40 rokov a v priaznivých podmienkach rastie veľmi rýchlo. Tie najväčšie jedince by mohli mať až 4 metre a 400 kíl. Je však zriedkavé chytiť sumca, ktorý má cez 2 metre.

Tieto ryby majú obrovský apetít a konzumujú všetko, na čo narazia. Boli natočené prípady, keď sumec zjedol neopatrného holuba či dokonca kačicu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies