Taliansky producent kávy Lavazza predložil ponuku na francúzsku Carte Noire

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 08:12 • 2 min
Taliansky producent kávy Lavazza predložil ponuku na francúzsku Carte Noire

LONDÝN/RÍM - Taliansky producent kávy Lavazza predložil ponuku na prevzatie francúzskej značky Carte Noire od spoločnosti Douwe Egberts. Oznámila to dnes talianska firma. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg a server BBC.

slovakia

left justify in out

Jeden z najväčších producentov kávy na svete oznámil, že predložil záväznú ponuku na prevzatie francúzskej značky. Sumu, ktorú za Carte Noire ponúkla, talianska spoločnosť nezverejnila, avšak podľa nemenovaných zdrojov by kontrakt mal mať hodnotu okolo 800 miliónov eur.

 

Akvizícia by z Francúzska urobila druhý najväčší trh talianskej firmy. Najväčším je domáci trh, kde Lavazza kontroluje zhruba 45-% podiel. Carte Noire sa na celkovom maloobchodnom predaji kávy vo Francúzsku podieľa približne pätinou.

Lavazza je rodinná spoločnosť založená v roku 1895. Kávu predáva celkovo v 90 krajinách sveta. Od akvizície Carte Noire si sľubuje výraznejšiu expanziu na medzinárodných trhoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies