Taliansky prezident vyzval EÚ, aby robila viac pre riešenie migračnej krízy

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 17:16 • 2 min
Taliansky prezident vyzval EÚ, aby robila viac pre riešenie migračnej krízy

BUKUREŠŤ - Taliansky prezident Sergio Mattarella dnes počas návštevy Bukurešti vyzval Európsku úniu, aby si osvojila organizovanejší prístup k veľkému počtu migrantov, ktorí prichádzajú do Európy.

slovakia

left justify in out

Taliansko podľa jeho slov vyzvalo EÚ "na zriadenie zrozumiteľného spoločného prístupu spolu s krajinami, ktoré migranti opúšťajú". "Je to problém, ktorému čelí celá Európa," citovala ho tlačová agentúra AP.

 

"Taliansko robí všetko, čo môže ako krajina, kam prichádzajú, ale EÚ musí prevziať zodpovednosť za prijímanie migrantov, nielen v naliehavých a zložitých situáciách, ale s dejinnou a všeobecnou perspektívou tohto fenoménu," povedal Mattarella reportérom počas svojej návštevy rumunskej metropoly.

 

Medzinárodná organizácie pre migráciu (IOM) uviedla, že tento rok dorazilo do Talianska už vyše 48.000 migrantov. Mattarella dnes rokoval s rumunským prezidentom Klausom Iohannisom o migrantoch, EÚ a stovkách tisíc Rumunov žijúcich v Taliansku.

 

Taliansko je druhým najväčším investorom v Rumunsku, v roku 2015 tam podľa agentúry AP vytvorilo nové podniky v hodnote 13 miliárd eur. Rumunsko a Taliansko zdieľajú kultúrne, jazykové a historické väzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies