Taliansky prezident rozpustil pred voľbami 2018 parlament

NETKY.SK • 29 December 2017, 06:42 • 2 min
Taliansky prezident rozpustil pred voľbami 2018 parlament

RÍM - Taliansky prezident Sergio Mattarella rozpustil vo štvrtok parlament a otvoril tým cestu pre voľby do zákonodarného zboru, ktoré sa v krajine uskutočnia zrejme v marci budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Mattarella podpísal príslušný dekrét o rozpustení Senátu a Poslaneckej snemovne, ktorý následne spolupodpísal aj premiér Paolo Gentiloni, oznámila kancelária hlavy štátu. Očakávané rozhodnutie prišlo po tom, ako sa prezident stretol jednotlivo s predsedom vlády i predsedami oboch komôr parlamentu.

 

Gentiloni má ešte vo štvrtok večer predsedať zasadnutiu svojho kabinetu, na ktorom stanovia termín parlamentných volieb. Za pravdepodobný dátum považujú politickí pozorovatelia 4. marec.

 

Do najbližších volieb ostane úradujúcim premiérom sociálny demokrat Gentiloni. Taliansku však hrozí náročné vytváranie budúcej vlády, keďže žiadna z jednotlivých strán nemá v aktuálnych prieskumoch dostatočnú väčšinu.

 

Predvolebnej kampani môžu dominovať témy migračnej krízy a naďalej slabého hospodárstva krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies