Taliansky prezident Napolitano vyzval na hliadkovanie pri brehoch severnej Afriky

NETKY.SK • 3 Október 2013, 17:35 • 2 min
Taliansky prezident Napolitano vyzval na hliadkovanie pri brehoch severnej Afriky

RÍM - Pri brehoch severnej Afriky musia byť hliadky, aby sa predišlo pokusom migrantov o útek do Európy. Povedal to taliansky prezident Giorgio Napolitano po dnešnom stroskotaní lode s africkými utečencami pri pobreží talianskeho ostrova Lampedusa.

slovakia

left justify in out

"Je nevyhnutné, aby sa zastavilo zločinné prevádzanie ľudí, a to v spolupráci s krajinami, odkiaľ migranti a utečenci pochádzajú," uviedol Napolitano. "Je preto nevyhnutné, aby existovala primeraná kontrola pozdĺž pobreží, ktoré sú štartovacím miestom pre tieto zúfalé a vražedné cesty," citovala prezidenta agentúra DPA.

Napolitano vyzval medzinárodné spoločenstvo i Európsku úniu (EÚ), aby sa záležitosťou začali zaoberať. Prízvukoval pritom, že je "neprijateľné", aby pohraničná bezpečnostná agentúra Frontex, ktorá funguje pod záštitou EÚ, "nemala možnosť okamžite zasiahnuť primeranými prostriedkami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies