Taliansky premiér Renzi: Urobíme maximum, aby sa neopakoval apríl 2013

NETKY.SK • 16 Január 2015, 19:34 • 2 min
Taliansky premiér Renzi: Urobíme maximum, aby sa neopakoval apríl 2013

RÍM - Taliansky premiér Matteo Renzi dnes, dva dni po rezignácii prezidenta Giorgia Napolitana, potvrdil, že povedie konzultácie s predstaviteľmi rôznych subjektov a dúfa, že sa podarí nájsť nadstraníckeho kandidáta na post hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

"Chceme spolupracovať so všetkými stranami," zdôraznil podľa talianskych médií predseda vlády, ktorý súčasne vyzval poslancov svojej Demokratickej strany (PD) k zomknutiu, píše tlačová agentúra APA.
     

Renzi dal zároveň najavo, že by sa malo urobiť maximum pre neopakovanie blamáže z apríla 2013, keď PD neuspela na parlamentnej pôde z rôznych dôvodov dokonca s dvoma rôznymi kandidátmi na post hlavy štátu. Ak by pri prezidentských voľbách mali opäť nastať problémy, zodpovednosť ponesie za to práve vládna strana, dodal.

     

Matteo Renzi súčasne informoval, že PD, ktorá má 450-členné zastúpenie v radoch 1009 členov voliteľského zboru, oznámi meno svojho kandidáta oficiálne deň pred voľbou hlavy štátu 29. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona