Taliansky premiér M. Monti odmietol Berlusconiho hrozby

NETKY.SK • 30 Október 2012, 7:36 • 2 min
Taliansky premiér M. Monti odmietol Berlusconiho hrozby

Taliansky premiér M. Monti odmietol Berlusconiho hrozby - Politika Bývalý taliansky predseda vlády Silvio Berlusconi sa vyhrážal, že zvrhne Montiho vládu.

slovakia

left justify in out

img

Bývalý taliansky predseda vlády Silvio Berlusconi sa vyhrážal, že zvrhne Montiho vládu.

Taliansky premiér Mario Monti odmietol dnes hrozby bývalého predsedu vlády Silvia Berlusconiho, ktorý sa v sobotu vyhrážal, že Montiho vládu zvrhne.

Hrozby bývalého premiéra prišli v dôsledku jeho odsúdenia na rok väzenia za daňové úniky. Len niekoľko dní po tom, ako vyhlásil, že sa už nebude znovu uchádzať o premiérsky post, sa rozhodol zostať v politike, aby podľa vlastných slov reformoval nepriateľské súdnictvo.

Berlusconiho stredopravá strana pravdepodobne neuspela v nedeľňajších regionálnych voľbách na tradične konzervatívnom ostrove Sicília. Vo voľbách na Sicílii, kde dosiaľ spočítali viac ako 50 percent hlasov, najviac získal stredoľavý kandidát Rosario Crocetta, ktorý je otvorený homosexuál, bývalý starosta a známy bojovník proti mafii. Prekvapujúco sa darilo aj protestnému Hnutiu piatich hviezd, vedenému komikom Beppem Grillom.

Sicília bola donedávna baštou Berlusconiho baštou. Ak sa predbežné výsledky potvrdia, prehra pravdepodobne prehĺbi krízu vnútri jeho strany Ľud slobody (PDL) a vytvorí tlak na odstúpenie jej tajomníka Angelina Alfana.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona