Taliansky premiér Letta oznámil rezignáciu, ktorú v piatok odovzdá prezidentovi

NETKY.SK • 13 Február 2014, 18:50 • 2 min
Taliansky premiér Letta oznámil rezignáciu, ktorú v piatok odovzdá prezidentovi

RÍM - Taliansky premiér Enrico Letta dnes oznámil, že v piatok podá demisiu po tom, ako ho vo funkcii prestalo podporovať vedenie jeho Demokratickej strany (PD).

slovakia

left justify in out

"Informoval som prezidenta republiky Giorgia Napolitana o svojom zámere navštíviť ho zajtra (v piatok) a odovzdať mu svoju rezignáciu," citovala Lettu agentúra DPA.
      

O svojom rozhodnutí Letta informoval verejnosť len niekoľko minút po tom, ako sa vedenie PD rozhodlo podporiť predsedu strany Mattea Renziho, ktorý vlani v decembri v straníckych voľbách získal post lídra, aby sformoval novú vládu podľa svojich predstáv.
      

Očakáva sa, že prezident Napolitano po prevzatí rezignácie od Lettu poverí Renziho zostavením novej vlády.
      

Renzi sa poďakoval dnes premiérovi Lettovi, ktorý je nominantom strany a od apríla minulého roka stojí na čele širokej vládnucej koalície pozostávajúcej z PD, konzervatívnej strany Ľud slobody (PdL) a centristickej Občianskej voľby (SC), za odvedenú prácu.
      

Nový líder PD od svojho zvolenia kriticky vystupoval voči Lettovmu vedeniu. V prípade vytvorenia novej vlády musí 39-ročný Renzi získať pre ňu podporu v oboch komorách parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies