Taliansky policajti zhabali 18 miliónov kusov falošného tovaru

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 06:21 • 2 min
Taliansky policajti zhabali 18 miliónov kusov falošného tovaru

RÍM - Talianska finančná polícia v utorok potvrdila, že začala vyšetrovať štyroch čínskych obchodníkov, ktorých zadržali vo veci zhabania 18 miliónov kusov falošného tovaru vyrobeného v najľudnatejšej krajine sveta.

slovakia

left justify in out

Tovar zadržali v hlavnom meste Rím a v Padove, kde zhabali celkovo až 11 miliónov falošných vecí. K rímskemu skladu s oblečením, hračkami či kuchynským riadom policajtov nevedomky doviedli pouliční predavači. Pri dôkladnej prehliadke miesta objavili štyri milióny rôznych položiek.

Úrady pôvodne konali na základe výskytu nebezpečných látok nachádzajúcich sa vo viacerých výrobkoch. Ako neskôr vysvitlo, veľká časť predávaných vecí, najmä hračky a kuchynské náčinie, bola vyrobená z plastov, ktoré krajiny EÚ ako odpad vyviezli do Číny. Talianska polícia chce preto konať proti zariadeniam v Číne, kde sa zadržaný tovar vyrába.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies