Taliansky parlament schválil pod tlakom EÚ zmenený rozpočet

NETKY.SK • 23 December 2014, 06:51 • 2 min
Taliansky parlament schválil pod tlakom EÚ zmenený rozpočet

RÍM - Taliansky parlament v pondelok večer definitívne schválil vládny návrh rozpočtu na rok 2015.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po jednoznačnom hlasovaní v dolnej komore zákonodarného zboru, ktorého horná komora cez víkend taktiež vyslovila norme podporu. Rozpočet však prešiel úpravami po kritike zo strany EÚ. Brusel Talianom vyčítal príliš vysoký odhadovaný deficit s cieľom dosiahnuť úroveň troch percent hrubého domáceho produktu. Taká je totiž úroveň stanovená vedením a členskými štátmi bloku. Únia v tomto záujme dala Taliansku viac času, aby sa Rím vyhol prípadným sankciám, podotýka portál eubusiness.com.

Taliansko, zakladajúci člen eurozóny, zápasí s dlhodobo stagnujúcim hospodárstvom, vysokou nezamestnanosťou najmä u mladých ľudí a astronomicky vysokým dlhom. EÚ pod vedením Nemecka preto tlačí na Rím v záujme ďalších úsporných opatrení a najmä potrebných reforiem. Od roku 2007 sa talianska ekonomika zmenšila o takmer desať percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies