Taliansky parlament bude hlasovať o vyslovení dôvery vláde

NETKY.SK • 2 Október 2013, 07:21 • 2 min
Taliansky parlament bude hlasovať o vyslovení dôvery vláde

RÍM - Taliansky parlament bude v stredu hlasovať o vyslovení dôvery vláde, o ktoré požiadal premiér Enrico Letta.

slovakia

left justify in out

Chce tak vyriešiť vládnu krízu, ktorú vyvolal hromadný odchod ministrov za stranu Ľud slobody (PdL) expremiéra Silvia Berlusconiho. Letta pre krízu ešte v piatok skrátil svoj pobyt v New Yorku, kde sa zúčastňoval na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. Podľa mediálnych správ by Letta mohol získať podporu 20 Berlusconiho senátorov, čo by mu mohlo zabezpečiť väčšinu a tým aj pokračovanie jeho vlády. "Spôsobiť pád vlády by bolo chybou," vyhlásil v utorok Fabrizio Cicchitto, poslanec za PdL.

Expremiér Berlusconi stíhaný za daňové podvody stiahnutie svojich ministrov zdôvodňuje ich neschopnosťou zastaviť plánované zvýšenie daní, Letta však takéto vysvetlenie považuje za "obrovské klamstvo" a tvrdí, že skutočným dôvodom je očakávané zbavenie Berlusconiho funkcie senátora. Ľud slobody už dávnejšie pohrozil, že v prípade vylúčenia svojho lídra zareaguje hromadným odchodom z parlamentu. Taliansky najvyšší súd v auguste zamietol Berlusconiho odvolanie proti minuloročnému rozsudku, na základe ktorého si má odpykať jednoročný trest odňatia slobody. Dodatočný zákaz vykonávať verejnú funkciu je predmetom ďalšieho skúmania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies