Taliansky parlament bude hlasovať o dôvere novej vláde

NETKY.SK • 24 Február 2014, 07:08 • 2 min
Taliansky parlament bude hlasovať o dôvere novej vláde

RÍM - Taliansky parlament by mal v pondelok hlasovať o dôvere novej vláde. Tá zložila v sobotu prísahu pod vedením premiéra Mattea Renziho.

slovakia

left justify in out

Prezident Giorgio Napolitano poveril lídra Demokratickej strany (PD) Renziho zostavením vlády pred týždňom. Renzi sa stal vo svojich 39 rokoch najmladším premiérom v histórii Talianska. Hlavným programovým cieľom podľa neho bude dokončiť nevyhnutné ekonomické reformy do niekoľkých mesiacov. Novým ministrom financií sa stal Pier Carlo Padoan, hlavný ekonóm v Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj. Angelino Alfano ostáva ministrom vnútra. Polovicu členov novej 16-člennej vlády tvoria ženy.

Taliansko sa ocitlo v novej politickej kríze po rezignácii premiéra Enrica Lettu, ktorému vládna Demokratická strana nevyjadrila podporu po tom, čo ho Renzi obvinil z neschopnosti vyviesť Taliansko z politickej a ekonomickej krízy. Renzi je už v poradí tretím vo voľbách nezvoleným talianskym premiérom po Mariovi Montim a Lettovi, ktorý bol vo funkcii necelý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies