Taliansky minister vnútra predstavil trojbodový program, čo spraví s migrantmi v krajine

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 10:15 • 2 min
Taliansky minister vnútra predstavil trojbodový program, čo spraví s migrantmi v krajine

RÍM - Nový taliansky minister vnútra Matteo Salvini predstavil tri body programu, ako chce riešiť migračnú krízu v Taliansku. Podľa neho je to cesta zdravého rozumu.

slovakia

left justify in out

Problémy s pouličnou i vážnejšou kriminalitou žiadateľov o azyl v Taliansku boli asi tým hlavným dôvodom, prečo voľby v Taliansku dopadli, ako dopadli, píše server stredoevropan.cz. Téma migrácie bola témou číslo jedna. Okrem každodenných problémov Talianov asi najviac šokoval prípad zavraždenej, rozštvrtenej a čiastočne zjedenej Pamely, či prípad otrasného napadnutia a znásilnenia z pláže v Rimini.

 

Prvým bodom akčného plánu je „zvýšenie počtu repatriačných centier, aby tam migranti mohli byť ubytovaní, než aby sa potulovali po uliciach a vyrábali zmätky“.

 

Druhým bodom je zníženie počtu príchodzích, čo je sľub, ktorý Salvini dával počas kampane opakovane. Zapečatenie talianskych hraníc označoval ako prvý krok k zastaveniu migrácie. Do Talianska dorazilo asi 600-tisíc najmä afrických migrantov. Skutočný počet je však zrejme omnoho vyšší.

 

Tretím bodom je „zvýšenie deportácií“, čo bol Salviniho asi najznámejší výrok. Počas kampane opakovane tvrdil, že chce z Talianska dostať pol milióna nelegálnych migrantov.

 

Hneď po zverejnení svojho programu dal Salvini záruky legálnym migrantom, že sa nemajú čoho báť. A na kritiku, že jeho plán je príliš tvrdý, reagoval, že to nie je nič iné ako zdravý rozum.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies