Taliansky minister: Európa musí prekonať egoistický postoj a opäť načúvať ľuďom

NETKY.SK • 7 September 2018, 15:32 • 2 min
Taliansky minister: Európa musí prekonať egoistický postoj a opäť načúvať ľuďom

RÍM - O osude Európskej únie bude rozhodovať migračná problematika, domnieva sa taliansky minister infraštruktúry a dopravy Danilo Toninelli (44), špičkový predstaviteľ vládneho Hnutia piatich hviezd.

slovakia

left justify in out

"Sme všetci nahnevaní v súvislosti s Úniou, ktorá nechápe, že pri tejto téme ide o jej vlastné prežitie", formuloval člen talianskej vlády v Ríme pre agentúru DPA.

 

"Európa musí prestať byť slonovinovou vežou byrokracie a financií a musí opäť načúvať ľuďom," vyhlásil Toninelli, pod ktorého rezort patrí aj pobrežná stráž zachraňujúca utečencov v Stredozemnom mori. "Ak nedokáže prekonať tento egoistický postoj, podstúpi obrovské riziko," dodal taliansky minister.

 

Podľa Toninelliho sa jeho krajina s Nemeckom i ďalšími štátmi Európskej únie usiluje o vzťahy založené na čestnej spolupráci. Minister pripomenul, že Taliansko, ktorého nová vláda bude v sobotu už 100 dní vo funkcii, stálo pri zrode Európskej únie a vždy verilo v európske štruktúry.

 

Člen vlády premiéra Conteho však odmietol úvahy o tom, že kurz migračnej politiky vládneho kabinetu v Ríme určuje minister vnútra Matteo Salvini z Ligy Severu, a nie bezpartajný predseda vlády Giuseppe Conte. Smerovanie vládnej politiky určuje na základe jasného mandátu Talianov premiér, zdôraznil Toninelli, ktorý ubezpečil o dobrej spolupráci koaličných partnerov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona