Taliansky kňaz našiel v spovednici obrovský balík peňazí

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 15:47 • 2 min
Taliansky kňaz našiel v spovednici obrovský balík peňazí

RÍM - Taliansky kňaz našiel v spovednici jedného z kostolov v Ríme balíček, ktorý obsahoval 36-tisíc eur. Stalo sa tak v stredu v Santa Maria delle Grazie alle Fornaci.

slovakia

left justify in out

Kňaz Giovanni Martire Savina si pôvodne myslel, že je to bomba a na miesto privolal políciu, po jej príchode však namiesto výbušniny našli v balíčku zväzky 50-eurových bankoviek. Podľa polície peniaze v spovednici, ktoré boli skryté pod kňazskou stoličkou, nechal buď štedrý darca alebo niekto, kto ich získal nelegálne.

"V danom momente nevylučujeme žiadnu hypotézu. Kontrolujeme pôvod bankoviek a záznamy z priemyselných kamier, aby sme určili či pochádzajú od darcu, ktorý ich chcel darovať, alebo od niekoho, kto sa ich chcel zbaviť. Nemôžeme vylúčiť, že peniaze boli získané nelegálne, možno ako výsledok nedávnej krádeže alebo lúpeže v meste," vyjadril sa hlavný policajný vyšetrovateľ Salvatore Friano pre denník Il Messaggero.

Giovanni Martire Savina sa s takýmto vysokým peňažným darom kostolu ešte nestretol. "Ešte pred niekoľkými rokmi tu z času na čas niekto nechal značnú peňažnú obetu, dokonca tisíc eur, ale nikdy nie takúto veľkú. Samozrejme, takáto suma by pomohla kostolu, ale nie na úkor niekoho iného," uviedol kňaz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona