Taliansky investor chce obnoviť obuvnícku výrobu v Prievidzi

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 12:17 • 2 min
Taliansky investor chce obnoviť obuvnícku výrobu v Prievidzi

Taliansky investor chce obnoviť obuvnícku výrobu v Prievidzi

slovakia

left justify in out

img

Záujem obnoviť v Prievidzi obuvnícku výrobu má nemenovaný taliansky investor. V minulom týždni prebehli už prvé rokovania zástupcu talianskej spoločnosti s riaditeľom Úradu práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi Jozefom Stopkom.
      Riaditeľ označil ciele investora za novú nádej pre nezamestnané ženy na hornej Nitre, pretože po hromadnom prepúšťaní a zrušení výroby v tomto roku v japonskej spoločnosti na výrobu autokáblov Yazaki a vlani v talianskej obuvníckej spoločnosti Geox prišlo o prácu približne 1700 pracovníkov, prevažne žien. Nový investor z Talianska chce v prvej etape vytvoriť 500 pracovných miest a v ďalšom období je perspektíva zvýšenia na 700 pracovných miest v obuvníckom priemysle, prevažne pre ženy. Spoločnosť má záujem pôsobiť v prevádzkach prievidzského závodu, ktorý opustil Geox.
      Pri etablovaní sa tejto spoločnosti v regióne Stopka ponúkol osobnú pomoc. Informoval zástupcu talianskej spoločnosti o zákonných možnostiach pomoci zo strany štátu podľa platných právnych noriem. Súčasne prisľúbil, že o uvedenej aktivite bude čo najskôr informovať ministra práce sociálnych vecí a rodiny a požiada ho o pomoc. Obidve strany sa dohodli, že pokiaľ nebudú podstatné náležitosti dotiahnuté do úplného konca a vedenie talianskej spoločnosti sa definitívne nerozhodne, o názve potenciálneho investora, nebudú verejnosť informovať.
      V súčasnom období je miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Prievidza 12,14 %, čo je 9329 uchádzačov o zamestnanie, z toho 5039 žien, informoval riaditeľ ÚPSVaR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies