Taliansky futbal sa prepadáva, varuje viceprezident AC Miláno Galliani

NETKY.SK • 4 August 2011, 14:04 • 2 min
Taliansky futbal sa prepadáva, varuje viceprezident AC Miláno Galliani

Taliansky futbal sa prepadáva, varuje viceprezident AC Miláno Galliani - Futbal Viceprezident talianskeho futbalového klubu AC Miláno Adriano Galliani bije na poplach. Situácia s futbalom na Apeninskom polostrove je podľa neho veľmi vážna.

slovakia

left justify in out

img

Viceprezident talianskeho futbalového klubu AC Miláno Adriano Galliani bije na poplach. Situácia s futbalom na Apeninskom polostrove je podľa neho veľmi vážna. "Kedysi sme boli luxusnou reštauráciou, dnes sme už iba pizzeriou," nechal sa počuť Galliani.
      Pravá ruka šéfa Milánčanov Silvia Berlusconiho sa obáva, že Serie A sa v porovnaní s ďalšími špičkovými európskymi súťažami prepadáva z roka na rok hlbšie a hlbšie. "Vďaka novým štadiónom pre majstrovstvá Európy 2016 nás predbehnú už aj Francúzi," predpovedal Galliani. Denník "Gazzetta dello Sport" citoval aj štúdiu, podľa ktorej ešte v roku 2000 s obratom 0,9 miliardy eur takmer držala krok s anglickou Premiership - 1,1 miliardy. Na tretej priečke bola s cifrou 0,53 miliardy nemecká bundesliga. Vlani však už Premiership zaznamenala 2,4 miliardy a pred Serie A (1,53) sa dostala bundesliga (1,55).
      Hlavnou príčinou zlých výsledkov sú podľa Gallianiho zastaralé štadióny v Taliansku. Kým Real Madrid v sezóne 2009/2010 zinkasoval 129,1 a Manchester United 122,4 miliónov eur, Inter Miláno len 38,6 a AC iba 31,3  miliónov.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona