Taliansky expremiér Berlusconi zablahoželal Trumpovi k víťazstvu vo voľbách

NETKY.SK • 10 November 2016, 17:35 • 2 min
Taliansky expremiér Berlusconi zablahoželal Trumpovi k víťazstvu vo voľbách

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi vyjadril presvedčenie, že novozvolený americký prezident Donald Trump zabezpečí vedúce postavenie USA v slobodnom svete prostredníctvom "autority a rovnováhy". Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Paralely medzi Berlusconim a jeho miliardárskym kolegom Trumpom - podnikateľom, ktorý sa vrhol do politiky - sú všeobecne známe. Berlusconi je známy šoumen s povesťou sukničkára, ktorý svojho času učaroval mnohým Talianom tým, že vždy povie to, čo si myslí. Podobne ako Trump sa Berlusconi dokázal vypracovať vlastným úsilím: zo speváka na výletných lodiach na mediálneho magnáta a nakoniec až na trojnásobného premiéra Talianska.

 

Napriek tomu, že kvôli usvedčeniu z daňového podvodu prišiel v roku 2013 o svoj poslanecký mandát, 80-ročný Berlusconi stále patrí medzi dôležité politické osobnosti v Taliansku. V súčasnosti sa zotavuje z operácie srdca.

 

"Vždy som bol a vždy aj budem najvernejším spojencom Spojených štátov v Európe, keďže si uvedomujem, že táto krajina nám zaručila slobodu pre 20. storočie," napísal okrem Berlusconi na svojom účte na Facebooku, kde súčasne zablahoželal Trumpovi k volebnému víťazstvu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies