Taliansky expremiér Berlusconi má leukémiu

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 09:50 • 2 min
Taliansky expremiér Berlusconi má leukémiu

MILÁNO - Bývalému štvornásobnému talianskemu premiérovi Silviovi Berlusconimu diagnostikovali leukémiu, uviedol vo štvrtok zdroj oboznámený s touto záležitosťou. Citovala ho tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Zdroj potvrdil správu talianskeho denníka Corriere della Sera, ktorý s odvolaním sa na ľudí z expremiérovho okolia uviedol, že stav Berlusconiho je "stabilný", no sťažuje ho zápal pľúc. Berlusconiho (86) hospitalizovali v stredu na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) na oddelení srdcovocievnych chorôb v milánskej nemocnici San Raffaele po tom, čo ho začali trápiť problémy s dýchaním. Talianske médiá informovali, že Berlusconiho v nemocnici navštívilo všetkých jeho päť detí, brat Paolo i partnerka Marta Fascinová. Jeho osobný lekár Alberto Zangrillo by mal vo štvrtok zverejniť tlačovú správu, napísala agentúra APA.

 

Miliardára a mediálneho magnáta, ktorý získal bohatstvo aj vďaka komerčnej televízii, v posledných rokoch opakovane postihovali zdravotné ťažkosti a len minulý týždeň ho prepustili z tej istej nemocnice. Berlusconi, ktorý je tiež senátorom, po stredajšej hospitalizácii zaželali uzdravenie predstavitelia všetkých talianskych politických strán i premiérka Giorgia Meloniová. "Forza Silvio," napísala na Twitteri. "Silvio, Taliansko na teba čaká!" uviedol líder strany Liga a minister dopravy Matteo Salvini. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona