Taliansky biskup sa asi zbláznil: „Nech sa kostoly premenia v mešity, keď to pomôže migrantom!“

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 08:09 • 2 min
Taliansky biskup sa asi zbláznil: „Nech sa kostoly premenia v mešity, keď to pomôže migrantom!“

RÍM - Taliansky biskup vyhlásil, že by privítal koniec kresťanstva a nadvládu islamu, pokiaľ by to znamenalo záchranu životov migrantov.

slovakia

left justify in out

„Morálne a ako muž viery by som privítal premenu všetkých kostolov v mešity, pokiaľ by to pomohlo veci a pokiaľ by to zachránilo životy chudobných a nešťastných mužov a žien, pretože Kristus neprišiel na zem, aby staval kostoly, ale aby pomáhal ľuďom bez ohľadu na rasu, náboženstvo alebo národnosť,“ povedal bývalý biskup z Caserty, Raffaele Nogaro.

 

„A namiesto toho sú tu politici, ktorí vo svojich prejavoch pokračujú v kázaní o deportáciách a najhoršie je, že to robia s korunou a ružencom v ruje a berú meno božie nadarmo, veľmi ťažký hriech,“ povedal Nogaro s odkazom na známy výstup ministra Salviniho.

 

Ten počas kampane pred marcovými voľbami vystúpil na obrovskom zhromaždení pred milánskou katedrálou s ružencom a prisahal na bibliu a taliansku ústavu.

 

„Sľubujem vernosť môjmu ľudu, 60 miliónom Talianom. Prisahám s poctivosťou a odvahou na taliansku ústavu a s rešpektom k svätému učenie. Budete prisahať so mnou?“

 

Nogaro nie je prvým predstaviteľom katolíckej cirkvi, mocnej časti talianskej spoločnosti, ktorý vystúpil proti súčasnej vláde a na podporu utečencov. Tento konflikt by mohol talianskej cirkvi zasadiť tvrdú ranu. Salvini je najobľúbenejším talianskym politikom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies