Taliansku turistku po únose v Alžírsku zadržiava al-Káida

NETKY.SK • 18 Február 2011, 12:41 • 2 min
Taliansku turistku po únose v Alžírsku zadržiava al-Káida

Taliansku turistku po únose v Alžírsku zadržiava al-Káida

slovakia

left justify in out

img

Talianka, ktorú začiatkom tohto mesiaca uniesli v Alžírsku, sa ohlásila prostredníctvom zvukovej nahrávky s tým, že ju zadržiava severoafrická odnož teroristickej siete al-Káida. Nahrávku zverejnila panarabská televízia al-Arabíja.
      "Som Maria Sandra Mariani, talianska občianka, ktorú uniesli v stredu 2. februára 2011 pri meste Djanet v Alžírsku," povedala žena vo francúzštine.
      Televízna stanica al-Arabíja vo štvrtok uviedla, že nahrávku získala od ženy po tom, ako do redakcie zatelefonoval hovorca skupiny Al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM), ktorý sa prihlásil k únosu. Podľa neho je žena nažive.
      "Stále ma drží al-Káida. Žiadam televíziou al-Arabíja, aby odvysielala tento odkaz. Ďakujem," povedala žena na nahrávke.
      Päťdesiatšesťročnú turistku uniesli ozbrojenci v Saharskej púšti.
      AQIM sa pod tlakom alžírskych bezpečnostných jednotiek stiahla do púštnych oblastí a za hranice, do Nigeru, Mali a Mauritánie, kde im prevažne neobývané oblasti poskytujú bezpečné útočisko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies