Taliansku sa uľavilo. Počet migrantov je o 80 percent nižší než vlani. Vďaka vláde tvrdej ruky

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Taliansku sa uľavilo. Počet migrantov je o 80 percent nižší než vlani. Vďaka vláde tvrdej ruky

RÍM - Taliansko v roku 2018 zaznamenalo významný pokles príchodu nových migrantov, keď čísla v prvej polovici tohto roka sú o 80 percent nižšie ako vlani v tom istom období.

slovakia

left justify in out

Podľa dát zverejnených v pondelok agentúrou OSN na stránke data2.unhcr.org tento rok priplávalo do Talianska len 16 919 migrantov. Vlani ich bolo 85 197.

 

Rovnako tak poklesol aj počet utopených v Stredozemnom mori z 2258 na 1058 za prvý polrok.

 

K najväčšiemu počtu utopení došlo v roku 2016, keď za mŕtvych alebo nezvestných vyhlásili 4578 migrantov. Ten rok prišlo do Talianska najviac migrantov, 181 436.

 

Je tu jasná súvislosť medzi celkovým počtom migrantov a počtom utopených, píše sever stredoevropan.cz. Ak sa podarí znížiť počty tých, ktorí vyplávajú, zníži sa aj počet utopených.

 

Pokles príchodov začal už minulé leto vďaka dohode Talianska a líbyjskej pobrežnej stráže, ktorá bránila pašerákom ľudí dostávať migrantov na more. Ten pravý posun však nastal až s nástupom novej vlády, ktorá začala plniť priania ľudu a nie Bruselu a migrantom prirazila dvere pred nosom.

 

Keď už nie migranti zo všetkých kútov Afriky, tak iste pašeráci a neziskovky sliediace pri líbyjských brehoch, koho by priviezli do Európy, vedia, že plávať do Talianska už nemá zmysel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies