Taliansku hrozí v dôsledku viacerých štrajkov dopravný chaos

NETKY.SK • 22 Február 2017, 07:52 • 2 min
Taliansku hrozí v dôsledku viacerých štrajkov dopravný chaos

RÍM - V Taliansku hrozí dopravný chaos v dôsledku rozšírenia štrajkov.

slovakia

left justify in out

Po taxikároch, ktorí dnes už siedmy deň protestujú proti prítomnosti spoločnosti Uber na trhu, ako aj plánovanej novele legislatívy, ktorá by podľa ich obáv mala viesť k deregulácii sektora, by v stredu predpoludním mali štrajkovať aj vodiči autobusov, električiek, rušňovodiči súprav metra a viacerých vlakov.

 

Na štvrtok potom vyhlásili štrajk odbory zastupujúce zamestnancov leteckej spoločnosti Alitalia, nachádzajúcej sa v neľahkej finančnej situácii.

 

V Ríme dnes atmosféru charakterizovalo nielen napätie, ale sčasti aj agresivita. Štrajk taxikárov sa tu, podobne ako v Miláne, dotkol aj plynulosti prepravy cestujúcich na letiská, navyše došlo na námestí pred sídlom snemovne talianskeho parlamentu k odpáleniu petardy, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Minister dopravy Graziano Delrio v reakcii všetkých zainteresovaných upozornil, že spolupráca je možná iba za predpokladu nepoužitia násilia a vyhrážok. Šéfa rezortu dopravy čakali v tom čase konzultácie so zástupcami príslušných odborov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona