Taliansku Florenciu zasypali krúpy!

NETKY.SK • 20 September 2014, 14:27 • 2 min
Taliansku Florenciu zasypali krúpy!

FLORENCIA - Talianske mesto Florencia sa v piatok stalo terčom nezvyčajne intenzívnej búrky spojenej so silným krupobitím.

slovakia

left justify in out

Dôsledkom bolo zatvorenie viacerých múzeí v metropole regiónu Toskánsko. Zverejnené zábery ukazujú, ako sú ulice v centre mesta zasypané vrstvou ľadu. Úrady sa pre obavy z preniknutia vody dovnútra múzeí s výnimočne vzácnymi umeleckými pamiatkami rozhodli zatvoriť svoje brány. Búrka v niektorých častiach 370-tisícového mesta taktiež polámala stromy, zatopila pivnice a poškodila okná na budovách. Väčšie škody však nehlásili.

 

Florencia sa považuje za rodisko renesancie a svoje diela v nej vytvorili mnohí svetoznámi umelci vrátane Michelangela Buonarrotiho či Leonarda da Vinciho. Jej slávna história a umelecké a stavebné skvosty každoročne priťahujú státisíce turistov z celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies