Taliansko zváži žiadosť USA o využívanie svojej základne v boji proti IS v Líbyi

NETKY.SK • 2 August 2016, 15:39 • 2 min
Taliansko zváži žiadosť USA o využívanie svojej základne v boji proti IS v Líbyi

RÍM - Taliansko zváži akúkoľvek žiadosť Spojených štátov o povolenie využívať vojenskú leteckú základňu na Sicílii pri útokoch na baštu militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorou je severolíbyjské mesto Syrta, povedal dnes podľa agentúry AP taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni.

slovakia

left justify in out

Ak o to Spojené štáty požiadajú, talianska vláda možnosť využívania základne Sigonella zváži a o svojom rozhodnutí bude informovať parlament. Americké letecké útoky na islamistov v Syrte, ktoré sa začali v pondelok, označil Gentiloni za "pozitívum".


Taliansko ešte vo februári súhlasilo, aby bola základňa Sigonella využívaná na štarty bezpilotných lietadiel, ale len na obranu amerických jednotiek bojujúcich s militantmi z IS. Talianska vláda vtedy zdôrazňovala, že využitie základne na útočné misie nepovolí.


Taliansko trvá na tom, že o akékoľvek letecké útoky na IS musí Líbya požiadať, čo v prípade Syrty líbyjská medzinárodne uznaná vláda aj urobila.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies