Taliansko zmrazilo účty a nehnuteľnosti Putinovho priateľa

NETKY.SK • 23 September 2014, 12:44 • 2 min
Taliansko zmrazilo účty a nehnuteľnosti Putinovho priateľa

RÍM - Talianske úrady zmrazili bankové účty blízkeho spojenca ruského prezidenta Vladimira Putina. Majiteľom účtov, na ktorých je 30 miliónov eur, je Arkadij Rotenberg.

slovakia

left justify in out

Talianska daňová polícia mu okrem toho zhabala aj luxusný hotel v Ríme, byt a tri vily na Sardínii, ako aj ďalšiu vilu severne od Ríma, informovala dnes agentúra DPA. 
     

Hovorkyňa daňovej polície uviedla, že informácie, ktoré priniesli talianske denníky Corriere della Sera a Il Messaggero, zatiaľ nemôže potvrdiť. Corriere della Sera však na svojej webovej stránke v pondelok zverejnil videozáznam so zásahom policajných zložiek s logom "Guardia di Finanza" (finančná polícia).
     

Rotenberg, ktorý je aj na sankčnom zozname USA, je Putinovým dlhoročným blízkym priateľom a partnerom na tréningoch džuda i v plynárenskom biznise. V rebríčku milionárov amerického magazínu Forbes je Rotenberg na 479. mieste - jeho majetok má hodnotu 3,4 miliardy dolárov.
     

Sankcie uvalené na osoby z Putinovho najbližšieho okolia sú reakciou EÚ a USA na ruskú vojenskú intervenciu na Krymskom polostrove a zasahovanie Ruska do vnútropolitického vývoja na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies