Taliansko žiada 18 rokov väzenia pre údajného kapitána potopenej pašeráckej lode

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 18:52 • 2 min
Taliansko žiada 18 rokov väzenia pre údajného kapitána potopenej pašeráckej lode

CATANIA - Talianska prokuratúra na Sicílii žiada 18 rokov väzenia pre Tunisana, ktorý bol údajne kapitánom pašeráckej lode, ktorá sa vlani v apríli prevrátila a potopila v Stredozemnom mori a s ňou približne 800 migrantov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra dnes takisto požiadala súd v sicílskom meste Catania, aby odsúdil aj spoluobžalovaného Sýrčana, ktorý bol údajne pomocník kapitána, a udelil mu trest šesť rokov za mrežami.

Loď s migrantmi sa potopila 18. apríla 2015 pri pobreží Líbye.

 

Nešťastie prežilo 28 ľudí vrátane obžalovaných, ktorí tvrdia, že sú migranti, a nie pašeráci. Stovky migrantov, uviaznutých v nákladnom priestore lode, sa potopili spolu s plavidlom. Potápači talianskych námorných síl našli neďaleko vraku 169 tiel. Námorné sily dúfajú, že vrak vyzdvihnú z mora a dopravia na pobrežie. Talianski vyšetrovatelia sa sťažujú, že organizátori obchodov s ľuďmi, často pôsobiaci s Líbyi, unikajú trestnému stíhaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies