Taliansko zhabalo španielsku loď za napomáhania nelegálnej migrácii

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 15:50 • 2 min
Taliansko zhabalo španielsku loď za napomáhania nelegálnej migrácii

RÍM - Talianska prokuratúra zhabala loď španielskej mimovládnej organizácie Proactiva Open Arms po tom, ako táto organizácia odmietla odovzdať líbyjským orgánom migrantov zachránených na mori. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Spomínaná loď zakotvila v sobotu v sicílskom prístave Pozzallo s 216 ľuďmi na palube. V nedeľu oblastný prokurátor Carmelo Zuccaro nariadil jej zhabanie.

 

Kapitána lode a dvoch ďalších členov uvedenej organizácie začali v súvislosti s týmto prípadom vyšetrovať, uviedli talianska tlačová agentúra ANSA a ďalšie tamojšie médiá.

Šéf organizácie Proactiva Open Arms Oscar Camps na Twitteri napísal, že talianske úrady obviňujú jej členov, že tvoria "zločinecké zoskupenie", a tiež z "napomáhania nelegálnej migrácii". Podľa organizácie začali talianske úrady vyšetrovanie pre to, že odmietli líbyjskej pobrežnej stráži odovzdať "ženy a deti", ktoré sa nachádzali na palube záchrannej lode.

 

V piatok Proactiva Open Arms uviedla, že v medzinárodných vodách narazila na líbyjskú pobrežnú stráž, ktorá pohrozila, že pokiaľ jej posádka lode neodovzdá ženy a deti, bude na ňu "strieľať".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies