Taliansko zasiahla arktická zima. Rím sa pripravuje na sneženie

NETKY.SK • 25 Február 2018, 22:06 • 2 min
Taliansko zasiahla arktická zima. Rím sa pripravuje na sneženie

RÍM - Vlna mrazivého počasia zasiahla v týchto dňoch územie Talianska, odkiaľ hlásia sneženie, dážď a silný vietor.

slovakia

left justify in out

Pláže na severe krajiny boli už v sobotu zasnežené a na prípadné snehové zrážky sa medzitým začalo pripravovať aj hlavné mesto Rím, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na talianske médiá. Rímske úrady vydali z bezpečnostných dôvodov zákaz jazdy nákladných vozidiel po cestách v samotnom meste, ako aj v okolitej provincii, ktorý začne platiť v nedeľu večer. Teplota vzduchu v Ríme má poklesnúť až na mínus šesť stupňov Celzia.

 

V severných i južných regiónoch Talianska majú pre arktické počasie zostať v pondelok zatvorené niektoré školy. Taliansky úrad civilnej ochrany varoval aj pred víchricami. V nedeľu na poludnie došlo pri Benátkach - zrejme v dôsledku silného vetra - k pádu stožiara na cestu, čím pre automobilovú dopravu zostala zablokovaná jediná prístupová trasa do tohto mesta na lagúne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies