Taliansko zakáže kotviť ďalším dvom organizáciám zachraňujúcim migrantov

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 12:58 • 2 min
Taliansko zakáže kotviť ďalším dvom organizáciám zachraňujúcim migrantov

RÍM - Taliansky minister vnútra a vicepremiér Matteo Salvini zakáže ďalším dvom organizáciám zameraným na záchranu migrantov kotviť v talianskych prístavoch, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zákaz sa vzťahuje na nemecké mimovládne organizácie Sea-Watch a Mission Lifeline, napísal šéf krajne pravicovej protiimigračnej strany Liga v sobotu na sociálnej sieti Facebook.

 

"Títo ľudia by mali vedieť, že Taliansko už nechce podnecovať biznis s nelegálnou migráciou, takže si budú musieť nájsť ďalšie (netalianske) prístavy, do ktorých budú smerovať," uviedol Salvini.

 

Ako ďalej povedal, obe mimovládne organizácie rozmiestnili svoje plavidlá pri pobreží Líbye, aby vyzdvihli "množstvo ľudských bytostí opustených (na mori) prevádzačmi".

 

Taliansko pred šiestimi dňami odoprelo právo zakotviť vo svojich prístavoch plavidlu prevádzkovanom francúzsko-nemecko-talianskou humanitárnou organizáciou SOS Mediterranée a organizáciou Lekári bez hraníc, píše DPA.

 

Po tom, čo tak urobila aj Malta, loď Aquarius s vyše 600 utečencami sa musela podujať na dlhú a nebezpečnú cestu do španielskeho prístavu Valencia, kde by podľa očakávaní mala zakotviť v nedeľu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona