Taliansko zachránilo ďalšiu loď s migrantmi, ktorú posádka opustila

NETKY.SK • 2 Január 2015, 17:50 • 2 min
Taliansko zachránilo ďalšiu loď s migrantmi, ktorú posádka opustila

RÍM - Talianska pobrežná stráž dnes v rozbúrenom Stredozemnom mori pri južnom pobreží krajiny zachránila nákladnú loď s asi 450 migrantmi na palube, ktorú opustila posádka. Je to už druhý takýto prípad za tri dni, informovala.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž pristála s vrtuľníkom na lodi, plávajúcej pod vlajkou Sierry Leone, a pokúša sa doviesť loď za nepriaznivého počasia do talianskeho prístavu, uviedla agentúra Reuters.
     

Nákladnú loď, ktorej sa minulo palivo, unášali voľne vlny smerom k pobrežiu, vzdialenému asi 40 míl a bola by doňho narazila. Loď bola postavená pred takmer 50 rokmi na prevoz dobytka. 
     

"Vieme, že vyplávala z tureckého prístavu a posádka ju opustila," povedal televízii SkyTG24 hovorca pobrežnej stráže Filippo Marini.
     

V stredu dorazilo do Talianska asi 800 migrantov, prevažne zo Sýrie, ktorých loď tiež opustila posádka a predtým ju nasmerovala k talianskemu pobrežiu. Aj tam pobrežná stráž nastúpila na loď a doviedla ju do prístavu.
     

Pred dvoma týždňami talianske námorníctvo pomáhalo opustenej nákladnej lodi s 850 migrantmi, ktorých vysadilo v prístave na Sicílii.
     

Hovorkyňa úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Carlota Samiová, povedala agentúre Reuters, že pašeráci ľudí ešte v medzinárodných vodách nastavia na zvyčajne nákladnej lodi autopilota smerom k pobrežiu a sami presadnú do menšej lodi, na ktorej uniknú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona