Taliansko začalo zachraňovať štyri menšie banky

NETKY.SK • 23 November 2015, 08:35 • 2 min
Taliansko začalo zachraňovať štyri menšie banky

RÍM - Taliansko v nedeľu odštartovalo nový systém záchrany štyroch menších bánk. Ide o spoločnosti Banca delle Marche, Banca Popolare dell'Etruria, Cassa di Risparmio di Ferrara a Cassa di Risparmio di Chieti. Záchrana bude pod vedením talianskej centrálnej banky a bude stáť 3,6 mld. eur. Náklady ponesie nový národný záchranný fond, do ktorého prispeli zdravé banky. Záchrana bánk tak nebude na pleciach daňových poplatníkov.

slovakia

left justify in out

Taliansko chce banky zachrániť ešte pred začiatkom januára. Vtedy totiž do platnosti vstúpia pravidlá, podľa ktorých budú musieť pred použitím verejných prostriedkov na pomoc banke znášať straty najprv držitelia vkladov nad 100 tis. eur, akcionári a majitelia cenných papierov. Podľa plánu avizovaného v nedeľu sa straty dotknú akcionárov a niektorých držiteľov cenných papierov, nie však majiteľov vkladov. Talianska centrálna banka zároveň uviedla, že v uplynulých mesiacoch Taliansko predložilo sériu ďalších opatrení na záchranu problémových bánk. Brusel však všetky odmietol s tým, že ide o ilegálnu štátnu pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies