Taliansko začalo letecky kontrolovať hranice Líbye

NETKY.SK • 31 Október 2013, 09:43 • 2 min
Taliansko začalo letecky kontrolovať hranice Líbye

TRIPOLIS - Líbyjský premiér Alí Zídán v stredu vyhlásil, že Taliansko odštartovalo v jeho krajine program ochrany hraníc Líbye po sérii stroskotaní lodí s utečencami, ktoré si vyžiadali obete na životoch.

slovakia

left justify in out

"Taliansko začalo pohraničné elektronické kontroly prostredníctvom vzdušného dohľadu," povedal Zídán na tlačovej konferencii s tým, že ide o oblasť od južnej hranice krajiny po západnú hranicu s Alžírskom a Tuniskom.

Zídán dodal, že Taliansko je odhodlané prispieť k vytvoreniu líbyjských inštitúcií, kým krajina zápasí s bezpečnostnými problémami. Talianska vláda tiež prisľúbila vycvičiť približne 3000 líbyjských vojenských jednotiek.

V priebehu tohto mesiaca predstavitelia líbyjského ministerstva vnútra a talianskej polície hovorili o spoločnej akcii s cieľom obmedziť nelegálnu migráciu cez Stredozemné more, doplnila agentúra Sinchua.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies