Taliansko vyšle k líbyjským brehom vojnové lode: Budú pomáhať v boji s pašerákmi

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 13:46 • 2 min
Taliansko vyšle k líbyjským brehom vojnové lode: Budú pomáhať v boji s pašerákmi

RÍM - Talianska vláda by mala na svojom piatkovom zasadnutí rozhodnúť o námornej misii, v rámci ktorej vyšle k líbyjským brehom vojnové lode.

slovakia

left justify in out

Ich úlohou bude pomôcť v boji proti pašerákom ľudí.

 

Plán talianskej vlády, ktorý by mohol byť hodnotným príspevkom k úsiliu európskych štátov zastaviť prílev migrantov zo severnej Afriky, prvýkrát predstavil premiér Paolo Gentiloni po stredajšom stretnutí so svojím líbyjským náprotivkom Fájizom Sarrádžom.

 

Nemenovaný zdroj z talianskeho ministerstva obrany potvrdil informácie uverejnené v dnešnom vydaní denníka Corriere della Sera, podľa ktorého Taliansko uvažuje, že na hliadkovanie pri líbyjských brehoch nasadí jedno veľké a päť menších plavidiel.

 

Do misie by okrem toho malo byť zapojených 500-1000 príslušníkov talianskych ozbrojených síl, lietadlá, vrtuľníky a drony.

 

Predstaviteľ ministerstva obrany uviedol, že parlament bude o vládnom návrhu na vyslanie misie k líbyjským brehom hlasovať 1. alebo 2. augusta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies