Taliansko vyhostilo ďalších dvoch Maročanov, urážali katolícku cirkev

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 09:12 • 2 min
Taliansko vyhostilo ďalších dvoch Maročanov, urážali katolícku cirkev

RÍM - Taliansko vyhostilo v rámci ťaženia proti islamistom v krajine dvoch ďalších občanov Maroka. Na pôde Senátu v Ríme o tom dnes informoval taliansky minister vnútra Angelino Alfano.

slovakia

left justify in out

Jedným z vyhostených je 25-ročný občan Maroka, ktorý v nedávnej minulosti zhodil na zem kríž z 18. storočia v jednom z kostolov v Benátkach, druhým jeho 67-ročný krajan, ktorý vnikol do kostola v mestečku Cles v Tridentsku a urážal tam katolícku cirkev.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra APA.

 

Už skôr Taliansko vyhostilo marockého imáma Muhammada Madada, a to pre islamistickú propagandu a zlé zaobchádzanie s vlastnými deťmi. Maročan, ktorý žil v okolí mesta Vicenza na severe Talianska, nesmie vstúpiť na územie krajiny 15 rokov.

 

Muž, ktorý brutálne bil vlastné deti, aby z nich "urobil dobrých moslimov", sa stále častejšie ocital v hľadáčiku bezpečnostných zložiek v súvislosti s radikálnou propagandou, informovala talianska polícia upozorniac, že najmladšia dcéra vyhosteného niesla meno Džihád.

 

Taliansko informovalo aj o zadržaní dvoch Maročanov vo veku 27 a 44 rokov v súvislosti s vyšetrovaním nešpecifikovanej kauzy islamisticko-teroristického charakteru. Obaja muži, ktorí žili v prístavnom meste Savona, boli už v minulosti trestaní kvôli drogovým deliktom. Na tretiu osobu podali v tejto súvislosti trestné oznámenie.

 

Od začiatku roka 2015 vyhostilo Taliansko viac ako 100 cudzincov vrátane deviatich imámov pre islamistické aktivity na území krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies